Matematik

Ligning for tangenten

07. februar 2011 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

En funktion f er bestemt ved

f(x)= 1/4 x3 - x2 - x +4 

Det skæringspunkt mellem grafen for f og førsteaksen, der har den mindste førstekoordinat, kaldes A.

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet A,

Jeg ved, at jeg skal sætte ligningen =0, men jeg ved ikke hvilket tal jeg skal indsætte på x plads for, at det bliver 0???


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. februar 2011 af WHiP (Slettet)

Sæt f(x)=0, tag den mindste x værdi og indsæt det x i tangentens ligning:

y=f(x0)+f'(x0)*(x-x0)


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen f(x) = 0 har rødderne x=-2, x=2, og x = 4 . Derfor er x0 = -2, og da f(x0) = 0, har tangenten ligningen

y = f'(-2)·(x + 2)


Svar #3
08. februar 2011 af came (Slettet)

Tak, men hvordan kommer jeg videre herfra?

 f´(-2)= (3/4) * (-2)2 - 2 *  (-2) - 1= 3 + 4 - 1= 6

Tangentligning i (-2,0):

y = f '(-2)·(x-(-2)) + f(-2)

y = 6·(x+2) + 0

y = 6x + 12

Har jeg forstået det korrekt?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.