Matematik

hjælp :-)

08. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

hej allesammen! jeg har lidt problemer med den her opgave.

håber en kan hjælpe.

En bestemt type af beholdere, der skal rumme 20 dm3, er sammensat af en cylinder med bund og en halvkugleflade, der har samme radius som bunden af cylinderen. Det oplyses, at overfladen O(x) (dm2) for en sådan beholder som funktion af cylinderens radius x (dm) er givet ved:
O(x) = 13/3 * ∏ * x2 + 40/x.
jeg skal bestemme overfladen, når radius i cylinderen er 2 dm, og bestem radius i den beholder der har den mindste overflade.
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. februar 2011 af mathon

                            O(r) = (5π/3)r2 + 40/r          r>0            hvis beholderen netop kan rumme 20 dm3


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. februar 2011 af mathon

til ekstremumbestemmelse
           anvendes

                                    O '(r) = (10π/3)·r - 40/r2 = 0            r > 0


Svar #3
08. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jamen hvis jeg nu bruger den første ligning, hvad skal jeg så sætte ind på r's plads når jeg skal regne den ud?


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. februar 2011 af mathon


                   O '(r) = (26π/3)·r - 40/r2 = 0            r > 0


Svar #5
08. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jamen det giver mig da ikke svar på mit spørgsmål?


Brugbart svar (1)

Svar #6
08. februar 2011 af mathon

                   O(2) = (13π/3)·22 + 40/2 = (52π/3) + 20


                   O '(ro) = (26π/3)·ro - 40/ro2 = 0            r > 0

                                 (26π/3)·ro3 - 40 = 0                            som du løser

                                                    


Svar #7
08. februar 2011 af kennethsørensen (Slettet)

jamen så spørger jeg igen hvordan JEG kan løse den når jeg ikke ved hvad jeg skal gøre med det r?


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. februar 2011 af mathon

                 

                                 (26π/3)·ro3 - 40 = 0                            som du løser

                                  (26π/3)·ro3 = 40          

                                  ro = (40·3/(26π)

                                  ro = (40·3/(26π)1/3

                          fortegnsvariation for O '(r) = (26π/3)·r - 40/r2:                    -             0            +               
                                                                                               r:       __0___________ro__________
                                                                     monotoni for O(r):               aftagende    min     voksende

 


Skriv et svar til: hjælp :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.