Matematik

Ligningssystemer

08. februar 2011 af Fiction30 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej

Nogen der kan hjælpe med hvordan jeg kommer igang?

6x1+7x2+2x3+9x4 = 0
x1+x2+x3+3x4 = 5
4x1+3x2+x3+2x4 = 0
2x1+2x2+x3+1x4 = 0

Jeg skal opskrive totalmatricen og bringe den på echelon-form ved hjælp af rækkeoperationer.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af peter lind

Se her http://mathworld.wolfram.com/GaussianElimination.html


Svar #2
08. februar 2011 af Fiction30 (Slettet)

Så det man skal gøre er at få så mange nuller i selve total matricen?. Hvornår ved man at man ikke kan trække mere fra/lægge til?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. februar 2011 af peter lind

Du skal starte med den første række og søjle. Træk et multiplum af den første række fra de andre rækker, på en sådan måde at første søjle har 0 undtagen i den øverste position. Derefter ignorerer du første række og søjle. I den resterende matrix gentager du processen. Når det er gjort fortsætte du på samme måde med de 2 sidste rækker og søjler. Derefter har du ligningssytemet på den ønskede form.


Svar #4
09. februar 2011 af Fiction30 (Slettet)

Hvad får du det til når du regner det ud?

Jeg får noget helt forkert når jeg prøver at regne det ud......


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. februar 2011 af peter lind

Jeg har ikke regnet det ud. Du skal trække første række delt med 6 fra den anden række, 2/3*første række fra den 3. række og den første række delt med 3 fra den sidste række. Brug evt. et regneark til det. Det er meget nemmere.


Skriv et svar til: Ligningssystemer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.