Matematik

Bestemmelse af k for skæring

08. februar 2011 af slapdack (Slettet) - Niveau: A-niveau

 En funktion er bestemt ved:

f(x)= x3+6x2+k

hvor k er et tal.

Bestem de værdier af tallet k , for hvilke grafen for f har netop to skæringspunkter med førsteaksen.

Her har jeg så differentieret funktionen for at finde ekstrema. 

f '(x)= 3x2+12x

f' (x) = 0 => x= - 4 el. x=0

Hvad gør jeg videre herfra? overvejede at sætte mine fundne x værdier ind i f(x), men kan ikke lige se hvad det skulle gøre godt for. Nogle der kan forklare?


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. februar 2011 af mette48 (Slettet)

enten max eller min er dobbeltrod

f(x)=3(x-r1)(x-r2)(x-r2)=0 indsæt rødderne og reducer ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. februar 2011 af Duffy

f' (x) = 0 => x= - 4 el. x=0

Du er på rette vej med disse fundne værdier for de lokale ekstremaer.

Nu skal du så bare styre på k-værdien, så x-aksen bliver tangnet i disse to punkter ( x = - 4 hhv.  x = 0 ).
 

Dvs du skal løse ligningerne f(-4) = 0 mht k

og f(0) = 0 mht k


Svar #3
09. februar 2011 af slapdack (Slettet)

Aha #2 nu fangede jeg den. Tak :-)


Skriv et svar til: Bestemmelse af k for skæring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.