Matematik

Finde forskrift for parabel

09. februar 2011 af LasseRegin (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg skal finde en forskrift for parablen k(x)=ax^2+bx+c.

Oplysninger jeg har fået givet er:

Punkt 1: (560,430)

Punkt 2: (630,390)

Tangenthældningen i Punkt 1: 0,017 (1grad)

Er der nogen der kan fortælle mig hvordan jeg skal gribe denne opgave an? 

- På forhånd tak.


Brugbart svar (2)

Svar #1
09. februar 2011 af mathon

             tangenthældning
                                               k '(1) = 2a·1 + b = tan(0,0171º)
hvoraf
                                               2a + b = 0,00029845

    k(x2) - k(x1) = ax22+bx2+c - (ax12+bx1+c) = ax22+bx2+c - ax12-bx1-c = (x22 - x12)a + (x2-x1)b

                                               390 - 430 = (6302 - 5602)a + (630-560)b

                                               83300a + 70b = - 40

......

to ligninger med to ubekendte af første grad,
hvoraf du beregner a og b


Svar #2
09. februar 2011 af LasseRegin (Slettet)

Mange tak, men hvor får du k´(1) fra?


Brugbart svar (2)

Svar #3
09. februar 2011 af mathon

                              k '(x) = 2ax + b


Svar #4
09. februar 2011 af LasseRegin (Slettet)

 og skal der ikke stå 1o inde i parantesen ved tan()?


Svar #5
09. februar 2011 af LasseRegin (Slettet)

 jeg forstår det ikke helt, burde der ikke stå k´(560) da det er ved x=560 jeg kender tangenthældningen?


Brugbart svar (2)

Svar #6
09. februar 2011 af mathon

   hvis "0,017 (1grad)"    skal læses     0,017 (i grader)
  

                                   2a + b = 0,000296706
 


Svar #7
09. februar 2011 af LasseRegin (Slettet)

 Beklager, er mig der har forklaret mig forkert. Det skal læses som 0,017radianer altså 1grad.

Men mange tak for svaret, hjalp mig rigtig meget!


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. februar 2011 af mathon

hvoraf

                                     2a + b = 0,017455


Skriv et svar til: Finde forskrift for parabel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.