Kommentarer til Studieportalen.dk

Samarbejde med gymnasier?

10. juli 2003 af Kaare (Slettet)
Jeg sad lige og tænkte på om ikke det kunne være smart at begynde at samarbejde med nogle gymnasier? De kunne linke til og reklamere for studi.dk til gengæld for at lærerne på skolen fik mulighed for at søge efter f.eks. tekstpassager i opgaver på siden. Det ville være til begge parters fordel. Studi.dk ville blive kendt af langt flere og samtidig er det jo alligevel meningen at opgaverne skal bruges som inspiration og ikke som færdige løsninger og det vil derfor ikke være et problem at gymnasielærere får mulighed for at lokalisere afskrevne opgaver. Det kan ligeledes kun være i gymnasiernes interesse at styrke deres elevers faglighed ved at give dem mulighed fora t stille spørgsmål og blive inspireret herinde når det samtidig bliver enormt let at kontrollere om der foregår direkte afskrift. Det ville være en løsning til fordel for alle undtagen de elever der kun er her for at hente færdige opgaver - andre besøgende ville også få glæde af de mange nye mennesker der vil kunne svare på spørgsmål.

Brugbart svar (1)

Svar #1
10. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Personligt synes det lyder som en god ide.
Det vil desuden give flere mennesker(studerende) mulighed for at benytte studi og få inspiration...
Og hvis der er nogen der snyder(hvilket forhåbentlig ikke er tilfældet) vil samarbejdet med lærerne nok afskrække dem fra at gøre dette...

Svar #2
10. juli 2003 af Kaare (Slettet)

Og vi har jo en del ambassadører rundt omkring på de forskellige gymnasier der eventuelt kunne tage en snak med rektor om ideen :~)

Brugbart svar (1)

Svar #3
10. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Så er vi dem der er bange for at de flere brugere vil gøre siden kommerciel...

Svar #4
11. juli 2003 af Kaare (Slettet)

Ja det ville være skidt men jeg stoler på vores admins da de sagde engang i tidernes morgen at de var imod brugerbetaling.

Brugbart svar (1)

Svar #5
11. juli 2003 af Katrine (Slettet)

Jeg synes det lyder som en fin ide. Jeg ved dog ikke, om siden kun skal promoveres til gymnasier.. hvad med HTX og HHX? Og hvad med de videregående? Der savner jeg tit inspiration til opgaver, men studi.dk er nu engang den eneste (og bedste) side jeg kender hehe.. selvom jeg meget sjældent finder inspiration til mine opgaver herinde.

Brugbart svar (1)

Svar #6
11. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Ja, jeg går selv på HH, og der er ikke meget man kan bruge opgaverne til, udover fx dansk og sprogafdelingerne.
Jeg har selv lavet mine erhvervsøkonomi opgaver i word, synes i jeg skal ligge dem op på trods af folk kan skrive det direkte af... ?

Brugbart svar (1)

Svar #7
11. juli 2003 af Katrine (Slettet)

det synes jeg godt du kan.. Jeg tvivler på, at jeg får de samme opgaver som dig, men hvis der nu f.eks. er en metode eller nogle nøgletal som man fatter hat af, så er det jo en god måde at komme igang på :)

Brugbart svar (1)

Svar #8
11. juli 2003 af MarieBS (Slettet)

Mads>> Opgaverne bliver konverteret, så de under alle omstændigheder kun kan downloades i pdf-format

Ang. Kaares forslag, synes jeg da også det lyder som en god idé. Jeg tror heller ikke at det kræver det helt store overtalelsesarbejde.

Brugbart svar (1)

Svar #9
11. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Det er jo standards eksamensopgaver som de fleste får.

og desuden findes der programmer der uden problemer gør teksten om til et alm word doc. igen

Brugbart svar (1)

Svar #10
12. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

jeg snyder da tidt og henter opgaver her fra studi, det er da simpelt nok, man åbner word samtidig med adobe acrobot reader hehe just kidding jo Kaare det er en glimrende idé!!!

Brugbart svar (1)

Svar #11
12. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

nicolai, der er vel ingen grund til at gøre nar?

Jeg har overhovedet ikke noget imod at hjælpe andre, tværtimod er det kun godt. men jeg har da ingen interesse i at folk bare bruger mine opgaver til afskrift, når jeg selv har brugt så mange timer på det... og jo når det er tal vi snakker om så er det nemmere at snyde med afskrift. Men hvis ikke mener det er noget problem så skal jeg da glædeligt smide mine opgaver op!

Brugbart svar (1)

Svar #12
12. juli 2003 af SP anonym (Slettet)

Kaare ligger op til at vi her på studi skal gøre noget for at blive støre.

Jeg har mine idéer:

Nyhedbrev der engang om ugen, hver anden uge, eller en gang om måneden sendes ud til bruger der er tilmeldt dette, hvor der gøres opmærksom på nye opgaver. Der udover kunne der i nyhedsbrevet være fx. en artikel om noget fagligt. Der kunne også være artikler fra folk i erhverslivet, fx en revisor der fortæller hvad han går og laver til dagligt, eller hvordan en pædagogstuderende har det.

Man kunne gøre mere for at få handelsskoleelver og HTX elever. og ikke kun de almene gymnasier.

Man kunne ha flere guider, fx kunne nogle efter en diskussion laver en lille opsamling på spørgsmålet, på den måde slipper vi for mange gentagende spørgsmål. Jeg ved fx at der flere gange har været spørgsmål om binomialfordeling.

Sikkert også meget andet kunne gøres for at Studi.dk blev større. Jeg kunne godt tænke mig at høre hvad ejeren/admins har i tankerne for fremtiden af siden.

Brugbart svar (1)

Svar #13
14. juli 2003 af MarieBS (Slettet)

Jeg synes faktisk ikke der er behov for at studi.dk bliver større end det er. Vi må også huske på, at de folk som holder sitet kørende, alle er frivillige. Derfor er det begrænset hvad man kan kræve af service, hvis brugerbetaling ikke skal indføres.

Svar #14
14. juli 2003 af Kaare (Slettet)

Marie>>> Ja men problemet er vist ikke så meget at studi.dk bliver stort - det er mere det løbende eksstra arbejde som nye services kræver. Derfor er det måske ret ambitiøst med nyhedsbreve men der er jo for så vidt ikke noget i vejen for at der skulle kunne blive uploaded nogle ekstra guides hvis nogle af brugerne rundt omkring sidder inde med dem...

Svar #15
14. juli 2003 af Kaare (Slettet)

Damn... jeg tror vores kære administratorer er taget på ferie :~)

Brugbart svar (1)

Svar #16
15. juli 2003 af Jean

Ja, ferie holder vi da :)

Vores umiddelbare planer er først og fremmest at få lavet en søgesektion til forummet, således at man kan undgå de samme spørgsmål flere gange.

Desuden arbejder vi på at få lavet studi.dk om til studieportalen.dk (eller studieportal.dk) et navn, som vi har erhvervet os rettighederne til. Herpå har vi tænkt os først og fremmest at inddrage de vidregående uddannelser på opgavesektionen bl.a. mhp. at få nogle studrende på vidregående udd. til måske lige at tjekke forummet ud (mange af gym og folkeskole spørgsmålene er jo peanuts for sådanne).

Desuden arbejder vi på en naturvidenskabelig sektion med fysisk formelsamling (er lavet), matematisk formelsamling (er undervejs), en kemisk formelsamling (ikke startet på endnu) og det periodiske system ( http://www.studi.dk/formelsamling/?vis=period) , som alle henvender sig til gymnasiale udd.

Mht. til nyhedsbrev tror jeg ikke, at det er noget som er aktuelt pt. Vi studerer jo begge, og for at et sådanne brev skal have et relevant indhold, skal der ligges meget arbejde i det.

Til det første forslag Kaare stillede, vil vi undersøge muligheden for at lave en sådan tekstpassagesøger. Umiddelbart burde det ikke være så svært.

Jeg ved ikke om tiden endnu er inde til at lave samarbejde. For mange lærere, tror jeg, er det en stor kamel at sluge at hele processen med det skriftlige arbejde måske helt skal laves om, eller måske bare revideres.
Selvfølgelig vil vi gerne, idet vi mener at denne service med at have færdigskrevne opgaver på et vist niveau, kan hjælpe de studerende til at lave et bedre slutprodukt.

Til slut kan det nævnes at vi stadigvæk holder helt fast på at denne side skal være uden brugerbetaling.

Svar #17
15. juli 2003 af Kaare (Slettet)

*klapper* det er da faktisk et rigtig praktisk periodisk system! Men det fik mig til at tænke på... var der ikke engang en lidt udvidet søgemekanisme som bare aldrig rigtig blev gjort tilgængelig gennem andet end et link jeg ikke kan huske? Burde det ikke eventuelt tilføjes som søgemuligheder også for "de uindviede"? :~)

Men til det med samarbejdet... tja... det kan godt være at jeg tænker lidt kynisk men er det egentlig ikke også et spørgsmål om at gymnasierne kan blive nødt til at samarbejde selv hvis de egentlig er lidt konservative og ikke synes det er en god ide? Eleverne bruger jo alligevel lektiehjælpssider som studi og studienet så det kommer jo egentlig mest til at være et spørgsmål om hvorvidt gymnasielærerne gerne vil kunne kontrollere snydet. Ved at "legitimere" det gratis studi.dk når de linker til siden fra deres hjemmeside burde det være en smal sag at "stjæle" hovedparten af eleverne fra andre sider. Der kommer til at være flere elever der benytter sig af online lektiehjælp men til gengæld vil langt færre elever være unddraget en ret effektiv kontrol. Jeg kan godt se at gymnasierne nok ikke umiddelbart vil være vilde med ideen men den eneste logiske vej frem er at legitimere studi.dk og få adgang til en 95% sikker snydekontrol... til gavn for alle parter. Jeg tror det må kunne lade sig gøre at få dem til at indse det og jeg skal da i hvert fald nok gøre min del hvis en søgemekanisme som den jeg beskrev engang kommer i stand. Faktisk kommer det jo ikke engang til rigtig at betyde en "revidering af processen med det skriftlige arbejde"... det kommer jo til at foregå som nu med en lille smule arbejde fra lærernes side for at kontrollere snyd og ellers bare generelt bedre opgaver fordi eleverne bliver dygtigere :~)

Svar #18
07. december 2003 af Kaare (Slettet)

Jeg tror lige jeg vil bringe denne tråd til tops igen... jeg synes nemlig stadig det er en god ide :)

Brugbart svar (1)

Svar #19
07. december 2003 af Ktulu (Slettet)

Jeg tror ikke studieportalens nuværende struktur har kapacitet til at kunne betjene et så stort 'klientel.'

Der vil blive en overvægt af folk - som har brug for, og kræver, hjælp. Tror ikke idéen med selvhjælp blandt eleverne vil lykkes. Der vil blive brug for flere deciderede og autoriserede lektiehjælpere.

Tror heller ikke gymnasieledelserne har lyst til at se, at deres magt og ansvar mht lektiehjælp mm overføres til en internetside. Jeg tror heller ikke, de biligerer, at det er muligt at downloade opgaver - det vil være at forøge lærernes arbejdsbyrde, hvis de hele tiden skal tjekke for snyd herinde. Selv 'inspiration' er jo også at snyde lidt.

Hvis studieportalen får en sådan afgørende rolle, er det nærmest en kæmpe skelsættende gymnasiereform...

Svar #20
07. december 2003 af Kaare (Slettet)

Njah... hvorfor skulle der nødvendigvis blive relativt flere der søger hjælp men ikke giver hjælp? Folk der er her nu hjælper jo fuldstændig frivilligt og "spontant" i den forstand at de fleste af os vel selv har besluttet os for at kigge forbi og hjælpe? Der kunne vel være mange flere derude der ligeledes vil hjælpe hvis de finder ud af at siden eksisterer? Det ER jo selvhjælp som tingene ser ud nu - ja der er da et par af os der bliver kaldt lektiehjælpere men det er jo bare et biprodukt af alligevel at svare på spørgsmål herinde. Jeg ville jo ikke hjælpe mindre bare fordi jeg ikke blev kaldt lektiehjælper... men der er vel heller ikke det store problem i at give andre den titel :)

Men jeg tror du har ret i at mange gymnasier ikke vil være så glade for ideen. Sagen er jo bare som jeg skriver at de ikke har så meget valg for eleverne skal jo nok finde ud af at snyde alligevel - i hvert fald nogle af dem. Nogle af mine tidligere lærere kiggede da rundt på nettet for at se om de kunne finde opgaver som tydeligvis ikke var skrevet af eleven selv men det er jo svært når man ikke ved hvad man skal lede efter. Arbejdet ville bare blive lettere hvis man kunne gå ind på en side som studieportalen.dk og søge efter et tekststykke. Lærerne ville jo ikk ebehøves at gøre det oftere end nu men nogle gange er det tydeligt at der er blevet snydt. Faktisk vil det måske mindske lysten til at snyde at lærerne let kan gå ind og tjekke efter på nettet. Hvis gymnasierne er rationelle er der da ikke nogen grund til at de skulle være imod ideen?

Jeg kan slet ikke forstå at inspiration skulle være snyd? Vi er vel alle inspireret af ting vi har hørt eller læst såvel som af mennesker vi har snakket med. Hvordan er det anderledes at snakke med kloge mennesker om et emne her på sitet og alle andre steder? Det er jo meningen man skal blive klogere af at gå i gymnasiet men eftersom den enkelte lærer ikke har uendelig meget tid at bruge på hver elev er det jo bare glimrende at man også kan søge hjælp andre steder. Eller er det også snyd når man spørger læreren om hjælp eller snakker med vedkommende om et emne i en pause?

Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.