Matematik

Integralregning

10. februar 2011 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med at løse denne opgave i hånden:

Graferne for funktionen f(x)=x3 og dens egen omvendte funktion danner en lukket figur i 1. kvadrat. bestem arealet af figuren drejet om y-aksen.

den omvendte funktion må være g(x) = 3√x og vis man vil beregne arealet må det vel gøres ved :

2Π ∫ (f(x) + g(x)) *x dx

men hvordan udregner jeg det i hånden ??

på forhånd tusind tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. februar 2011 af Duffy

den omvendte funktion må være g(x) = 3√x  NEJ! - (x1/3)

vis man vil beregne arealet må det vel gøres ved : 2Π ∫ (f(x) + g(x)) *x dx NEJ !! HVORFOR DET??!

Hvordan ville du regne opgaven på maskine?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2011 af keg (Slettet)

den omvendte funktion, g(x) = x(1/3)

find grænseværdier ( hvor de to grafer skærer hinanden)

så finder du arealet, som er omsluttet af g(x) og f(x) ved at:

∫(g(x)-f(x)dx fra 0 til 1

 og så lader du dette areal rotere om 2.aksen.


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. februar 2011 af mathon

da
           g(x) ≥ f(x) for x ∈ [0;1]


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. februar 2011 af Duffy

"bestem arealet af figuren drejet om y-aksen." I sig selv en modsigelse...

Kan du finde ud af om det er et areal eller et volumen du skal beregne?


Svar #5
10. februar 2011 af Kllinky (Slettet)

det er arealet, min fejl at skrive V (volumen) i beregningen. .

i følge min graf er der to områder man kan beregne arealet af. nemlig fra a=(-1) og b=0 samt fra a=0 og b=1


Brugbart svar (1)

Svar #6
10. februar 2011 af Duffy

Hvordan kan du have a = -1 , hvis du kun kigger på 1. kvadrant.

Kunne du skrive opgaveteksten præcist af, eller henvise til den på nettet?

Du snakker om en figur der er DREJET om y-aksen, men ikke noget om hvor meget den er drejet. Er det 180° eller 360° eller noget andet??!


Brugbart svar (1)

Svar #7
10. februar 2011 af Lipase (Slettet)

 Du kunne tage et billede af opgaven og sætte den ind. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
11. februar 2011 af Duffy

Kunne man få lov til at se den præcise opgavetekst??


Svar #9
11. februar 2011 af Kllinky (Slettet)

dette er opgave teksten:

Graferne for funktionen f(x)=x3 og dens egen omvendte funktion danner en lukket figur i 1. kvadrat. bestem arealet af figuren drejet om y-aksen

jeg har bare selv tegnet grafen og set hvor der er skærringer.


Brugbart svar (0)

Svar #10
11. februar 2011 af Duffy

Suk ! Er det virkelig sandt! Problemet for mig er, hvis du drejer figueren om y-aksen, så får du et volumen og ikke et areal.

Der står jo heller ikke noget om, at figuren skal drejes 360° om y-aksen (eller 180° for den sags skyld!). Så jeg melder PAS her.

TÅBELIG OPGAVETEKST !!!!!!!!!!!!!!!


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.