Matematik

"reducering"

10. februar 2011 af sand2752 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg sidder med koordinatligninger:

x=v_0·cos(α)·τ⇔ τ= x/(v_0·cos(α) )

og skal sætte det ind i den her:

y=v_0·sin(α)·τ-1/2 g·τ^2 => y=v_0·sin(α)·(x/(v_0·cos(α) ))-1/2 g·(x/(v_0·cos(α) ))^2

men her fra kan jeg ikke se hvordan jeg skal ende som her:

y=(sin(α))/(cos(α))·x-(1/2·g)/(v_0^2·cos?(α))·x^2

det er lidt rodet

tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2011 af mette48 (Slettet)

y=v_0·sin(α)·(x/(v_0·cos(α) ))-1/2 g·(x/(v_0·cos(α) ))^2

forkorter første brøk med v_0

y=sin(α)·(x/·cos(α) ))-1/2 g·(x/(v_0·cos(α) ))^2=

y=sin(α)·(x/·cos(α) ))-1/2 g·(x/(v_0·cos(α) ))^2=

a*(b/c)=(a*b)/c=(a/c)*b

y=sin(α)/(cos(α)*x-1/2 g·(x/(v_0·cos(α) ))^2


Svar #2
10. februar 2011 af sand2752 (Slettet)

 mange tak


Skriv et svar til: "reducering"

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.