Matematik

Kvartilsættet

10. februar 2011 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.
 

vægt i gram 41-43        43-45     45-47       47-49       49-51         51-53       53-55       55-57         57-59

Procent         3                  7               12             17            18                19         15               7                   2

ovenstående tabel viser fordelingen (i procent) af vægten, målt i gram, af nogle forsøgsmus ved begyndelsen af et eksperiment.

a)Tegn en sumkurve, og bestem kvartilsættet.

Mit spørgsmål det er så: Hvordan bestemmer man kvartilsættet når man kun kender frekvensen? Hvordan regner man "tilbage"..


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2011 af DJden (Slettet)

Du regner dine frekvenser om tul kumulerede frekvenser :) Dvs.

vægt           procent    kumulerede frekvens

41 - 43            3                          3

43 - 45            7                       3+7=10

45-47              12                    10+12=22

De kumulerede frekvenser skal i sidste ende give 100, dvs. når du når til 57-59, skal din kumulerede frekvens være 100 :)

Den kumulerede frekvens er den, der skal stå ad y-aksen i din sumkurve, mens vægten skal stå ad x-aksen. Her tager du og bruger højre interval, dvs. 

x-aksen               y-aksen

43                             3

45                             10

47                             22

osv. :)  


Svar #2
14. februar 2011 af zuku (Slettet)

 Okay, mange tak. Det prøver jeg, og hvis jeg har spørgsmål, så skriver jeg igen :)


Svar #3
15. februar 2011 af zuku (Slettet)

 Hvorfor skal jeg tage højre interval? Plejer man ikke at tage tallet imellem?

Altså:

41-43 = 42 :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. februar 2011 af DJden (Slettet)

 Undskyl jeg først svarer nu, men har haft lidt problemer med msn :(

Det skal man bare :) Det er vidst noget, man har bestemt


Skriv et svar til: Kvartilsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.