Kemi

Mængdeberegninger

10. februar 2011 af face007 (Slettet) - Niveau: C-niveau

I en beholder findes en gas, som kan være enten methan, CH4(g), eller ethan, C2H6(g).
For at undersøge hvilken gas der er tale om, foretager man en analyse.
Analysen viser, at 13,81 g af gassen fylder 11,4 L ved temperaturen 30 °C og trykket 1,015 bar.

a) Beregn gassens molare masse.


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. februar 2011 af Bankier (Slettet)

anvend idealgasligningen  

p * V  = n* R*T


Svar #2
10. februar 2011 af face007 (Slettet)

altså jeg har prøvet men jeg forstår ikke hvilke tal der skal skrives. har prøvet i en time nu :(


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du har volumen (V), temperaturen (T) og trykket (p). Samtidigt kender du gaskonstanten (R).

Isoler stofmængden (n) og beregn denne. Efterfølgende kan du ud fra m = n*M <=> M = m/n beregne M.


Svar #4
10. februar 2011 af face007 (Slettet)

tusind tak begge to


Skriv et svar til: Mængdeberegninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.