Kemi

hjælp

12. februar 2011 af 28michael (Slettet) - Niveau: C-niveau

Na2CO3 + K3PO4  der er let- og tungtopløselige.


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. februar 2011 af Kvadratrod (Slettet)

Hvad vil du have os til?


Svar #2
12. februar 2011 af 28michael (Slettet)

hej

er det rigtigt

Na + CO3 = CuCO3= letopløselige

Cu + SO4=NaSO4= tungtopløselige

er det?????


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. februar 2011 af niQe

 Jeg synes helt ærligt ikke dit spørgsmål fremstår klart... Kan du ikke forklare med ord, hvad du prøver at illustrere i #2 ?


Svar #4
13. februar 2011 af 28michael (Slettet)

hej
er det rigtigt
Na + CO3 = CuCO3= letopløselige
Cu + SO4=NaSO4= tungtopløselige
er det?????
Saltes opløselighed i vand

Formål: I skal undersøge nogle saltes opløselighed i vand ved at blande nogle letopløselige salte.
Salte, der danner tydeligt bundfald, betragter man som tungtopløselige. Salte kan groft inddeles i letopløselige og tungtopløselige. Et bundfald kan i første omgang ses ved at opløsningen bliver uklar.


Udstyr:

Reagensglas
Dråbetællere (engangspipetter)

Kemikalier:

0,1 M opløsninger af:

Natriumchlorid, NaCl
Kaliumnitrat, KNO3
Natriumcarbonat, Na2CO3
Kaliumfosfat, K3PO4
Bariumchlorid, BaCl2
Kobbersulfat, CuSO4

Fremgangsmåde:

2 ml af 2 forskellige opløsninger blandes i et reagensglas efter nedenstående skema. (Brug dråbetællere til afmåling af de 2 ml. Da det er en kvalitativ analyse, er volumen ikke afgørende).

• Navngiv de dannede salte med deres kemiske formel.
• Observer i hvilke glas, der dannes bundfald.
• Angiv hvilke salte, der er let- og tungtopløselige. (Brug skemaet ”Almindelige saltes opløselighed i vand”)
 


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.