Matematik

Haster

13. februar 2011 af LilleEe (Slettet)

Jeg håber I indtil videre har en god vinterferie. Desværre er jeg på bar bund med to matematik opgaver. De har virkelig drillet mig allt for meget! og nu har jeg valgt at ligge dem herind for at se en løsning, jeg håber på hjælp:)


http://peecee.dk/upload/view/2899


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

- Kan ikke finde din fil


Svar #2
13. februar 2011 af LilleEe (Slettet)

Min fejl! her er linket.  http://peecee.dk/upload/view/289902


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Vi er desværre en del på SP, der ikke kan åbne doc x -fliler


Svar #4
13. februar 2011 af LilleEe (Slettet)

hvordan skal jeg gemme filen ´?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2011 af SuneChr

Opgave 1)
Du skal undersøge, om punktet P ligger på linjen gennem A og B, når
a) A(4,1,4), B(2,3,5), P(0,5,2)
b) A(1,1,1), B(3,4,1), P(0,0,0)

Opgave 2)
Linjen m går gennem punkerne A(3,4,0) og B(0,4,3). Linjen l skærer z-aksen i (0,0,5), og er parallel med m. Undersøg, om l skærer x–aksen, og angiv i bekræftende fald skæringspunktets koordinater.
 

(Håber, det er de rigtige opgaver  -  har ikke selv tid til at kigge på dem) 


Svar #6
13. februar 2011 af LilleEe (Slettet)

tak SECC :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

En anden gang kunne du evt gemme dem som doc eller jpf eller nogen af alle de andre muligheder ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

A(4,1,4), B(2,3,5), P(0,5,2)

l: (4,1,4)+t(4-2,1-3,4-5) =(4,1,4)+t(2,-2,-1)

første koordinat:

0=4+t*2⇒ t=-2

indsætter t=-2 i l

(4+2*(-2),1-2(-2), 4-1(-2))=(0,5,6)

punktet ligger ikke på linien


Svar #9
13. februar 2011 af LilleEe (Slettet)

den ligger ikke på linien, fordi vi får den til (0,5,6) og IKKE til (0,5,2) right?


Brugbart svar (1)

Svar #10
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Opgave 2)
Linjen m går gennem punkerne A(3,4,0) og B(0,4,3). Linjen l skærer z-aksen i (0,0,5), og er parallel med m

l: (3,4,0)+t(3,0,-3)

m: (0,0,5)+s(3,0,-3)

skæring med x akse når P=(k,0,0)

z koordinat

5-3s=0

s=5/3

(0+3*5/3,0+0*5/3,5-3*5/3)=(5,0,0)

linien skærer x-aksen i(5,0,0)


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. februar 2011 af mette48 (Slettet)

#9 ja nemlig

lav selv B


Svar #12
13. februar 2011 af LilleEe (Slettet)

Yes, jeg er helt med i fremgangsmetoden. Tusind tak :)


Svar #13
13. februar 2011 af LilleEe (Slettet)

Mette48 har du mulighed for at tjekke din indbakke? Jeg har sendt dig mit bud på en løsning til opgave 1) b)

:)


Brugbart svar (1)

Svar #14
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Opg 1.

Punktet P ligger på linien gennem punkterne A og B, hvis der findes et tal s, så AP = s·AB . Beregn vektorerne

a = AB / |AB| og b = AP / |AP| . Hvis a = b eller a = -b, ligger punktet P på linien gennem punkterne A og B.

Opg 2.

En parameterfremstilling for linien l er

(x ; y ; z) = (0 ; 0 ; 5) + t·AB , t ∈ R

Punkter på x-aksen har y = 0 og z = 0. Undersøg, om der findes et t, så der gælder både y = 0 og z = 0.


Skriv et svar til: Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.