Kemi

piperidin?

13. februar 2011 af kamilla1234 (Slettet) - Niveau: A-niveau

er lidt i tvivl om disse to opgave, håber der er en der kan hjælpe

har beregnet pH af en vandig opløsning af piperidin ved 25 grader

=13,31

ved denne pH-værdi er forholdet mellem stofmængderne i piperidin og piperidins korresponderende syre 10,4

ved tilsætning af syre til piperidinopløsningen forløber reaktionen

C6H10NH (aq) + H3O+ (aq) -->  C6H10NH2+ (aq) + H2O (l)

piperidinopløsningen tilsættes HCl indtil pH er 11,00

c) beregn forholdet mellem stofmængderne af piperidin og piperidins korresponderende syre når pH er 11,oo

d) hvor stor en stofmængde HCl skal der tilsættes for at pH bliver 11,00?


Svar #1
13. februar 2011 af kamilla1234 (Slettet)

???


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. november 2011 af KlumpenGoofy (Slettet)

Jeg sidder med samme opgave og gået i stå. Fik du løst de to opgaver?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. marts 2013 af StinehansenAB (Slettet)

Ks*kb=10^(-14)
pks= -log(ks )
pKs=11,24

11=11,24+log(n[B]/n[S] )
11=11,24+log(x)
11=0,58
      =0,58


Skriv et svar til: piperidin?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.