Matematik

ligning for grafens tangent

13. februar 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg kan simpelthen ikke få min udregning til at passe overens med resultatet

Bestem en ligning for tangenten til f(x) = x^2- 3x   P ( 2,-2) 

f ' (x) = 2x-3x^2

Tangentens hældning a= f '(2) = 2*2 - 3*2^2
                                                       = 4-12
                                                       = -8

Tangentens hældning y-yo = a* (x- xo) 
                                         y+2= -8(x + 2)
                                         y+2= -8x -16
                                             y= 8x-18

Løsningen er x-4 


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Du skal differentiere korrekt.

f(x) = x2 -3x ⇒ f'(x) = 2x -3


Svar #2
13. februar 2011 af studerende20 (Slettet)

 Nåå ja .. den havde jeg helt ovrset.. tak for det : ) 


Skriv et svar til: ligning for grafens tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.