Matematik
Sandsynlighed og normalfordeling
09. maj 2005 af
Ole_chr (Slettet)
I en model for fordeling af længden af træstammer fra et bestemt parti træer antages det, at 2% af træstammerne har en længde over 25,0 m, og at længden af træstammerne kan beskrives ved en normalfordelt stokastisk variable X med middelværdi 20,5 m
-Bestem spredningden for denne normalfordeling
Jeg har tegnet den ind på et stykke normalfordelingspapir. Skal jeg nu sige (my+o) - (my-o) eller (my+2o) - (my-2o) eller noget helt tredje?
-------------------------------------------
-Bestem ved hjælp af denne model sandsynligheden for, at længden af en tilfældigt valgt træstamme er mellem 18,0 m og 24,0 m
Dette får jeg til 6%
--------------------------------------------
Der udvælges 50 træstammer fra partiet
-Bestem sandsynligheden for, at ingen af de 50 udvalgte træstammer har en længde, der er over 25,0 m.
Her skal jeg vel bruge bimon(pdf/cdf)
HÅBER DER KOMMER NOGET HJÆLP!
-Bestem spredningden for denne normalfordeling
Jeg har tegnet den ind på et stykke normalfordelingspapir. Skal jeg nu sige (my+o) - (my-o) eller (my+2o) - (my-2o) eller noget helt tredje?
-------------------------------------------
-Bestem ved hjælp af denne model sandsynligheden for, at længden af en tilfældigt valgt træstamme er mellem 18,0 m og 24,0 m
Dette får jeg til 6%
--------------------------------------------
Der udvælges 50 træstammer fra partiet
-Bestem sandsynligheden for, at ingen af de 50 udvalgte træstammer har en længde, der er over 25,0 m.
Her skal jeg vel bruge bimon(pdf/cdf)
HÅBER DER KOMMER NOGET HJÆLP!
Svar #1
09. maj 2005 af Englebassen (Slettet)
for at bestemme spredningen skal du gå ind og aflæse enten ved (my+o) el. (my-o)
eksempelvis aflæser du (my+o)=tal
o=(my+o)-my
--------------------------------------
eksempelvis aflæser du (my+o)=tal
o=(my+o)-my
--------------------------------------
Svar #2
09. maj 2005 af Englebassen (Slettet)
ville lige sige at du selvfølgelig også kan bruge de andre aflæsninger...
til den sidste skal du bruge binompdf(n,p,x)
til den sidste skal du bruge binompdf(n,p,x)
Svar #3
09. maj 2005 af Ole_chr (Slettet)
Tak for hjælpen!
I den sidste skal man bruge binompdf(n,p,x). Her er n=50 , p=0,02 , x. Skal den indtegnes på grafregneren eller hvordan skal den løses?
I den sidste skal man bruge binompdf(n,p,x). Her er n=50 , p=0,02 , x. Skal den indtegnes på grafregneren eller hvordan skal den løses?
Skriv et svar til: Sandsynlighed og normalfordeling
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
