Matematik

harmonisk svingning

14. februar 2011 af abiis (Slettet) - Niveau: A-niveau

betragt den harmoniske svingning med foreskrift f(t)= 2*sin(2pi't+1), t €r

bestem amplituden vinkelfrekvens periode og frekvens for svingningen.

Bstem Vm(f)

bestem den mindste positive værdi af t for hvilken funktionen er maksimal og minimal.

Hvordan skal jeg lave den i HÅNDEN.


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2011 af SirBille (Slettet)

Amplitude: hvad er den største værdi f(t) kan antage? Hint, sin() går fra -1 til 1

Brug samme hint til værdimængden.

Hvad skal t være for at sin(2*pi*t+1) = 1 og sin(2*pi*t+1) = -1?


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2011 af mathon

                    f(t) = A·sin(ω·t+β)
                                            
                                            amplitude                                 = A
                                            vinkelfrekvens                          = ω = 2π·f
                                            svingningsfrekvens                f = ω/(2π)
                                            periode                                 T = 2π/ω

mindste positive t for
                                            max:
                                                       t = 2π·t+1 = π/2
                                                       t = (π-2)/(4π)
 

mindste positive t for
                                           min:
                                                       t = 2π·t+1 = π
                                                       t = (π-1)/(2π)


Skriv et svar til: harmonisk svingning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.