Matematik

SOS

15. februar 2011 af Maleborn91 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem tallet k, så andengradsligningen 

2x^2-3x+k=0 

har netop én løsning

Håber nogen kan hjælpe mig med den. På forhånd tak! 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Sæt d = 0, idet den så kun har én løsning. Dvs

(-3)2- 4*2*k = 0, isolér k.


Svar #2
15. februar 2011 af Maleborn91 (Slettet)

 hvad så hvis den har flere løsninger??


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det har den jo ikke, når k vælges, så d = 0. Tænker du på, for hvilke værdier af k har ligningen flere løsninger?


Skriv et svar til: SOS

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.