Matematik

Hjælp ):

15. februar 2011 af JenF (Slettet) - Niveau: C-niveau

 
Når en kvægavler skal bestemme vægten af en kvie, kan han måle omkredsen af dyrets
bryst (bringemålet) og derefter finde vægten i en tabel.
Tabellen viser sammenhængen mellem bringemål og vægt for kvier af Jersey-racen.

Bringemål (cm) 69 | 160
Vægt (kg) 30 | 314

Denne sammenhæng kan med god tilnærmelse beskrives ved

y = b *? x^a ,


hvor x er bringemålet (cm) og y er vægten (kg).
a) Bestem tallene a og b.


b) Bestem vægten af en kvie med bringemål 130 cm.
En kvies bringemål er i løbet af en periode steget med 10%.


c) Hvor mange procent er kviens vægt steget


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Yes, du har 2 punkter og du kan slå formlerne op i din bog. Værsgo at regne. Resultaterne kan du evt. smide herind, så kan vi se på det derefter.


Svar #2
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 Og hvis man har slået det op, og stadig ikke forstår en hat af det ? (: 
Det er jo derfor jeg spørger her inde. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af mathon

se


Svar #4
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 Tak (: 


Svar #5
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 Man kan vel enlig bare bruge log(y2)-log(y1)/log(x2)-log(x1) ? 


Brugbart svar (1)

Svar #6
15. februar 2011 af mathon

    ...hvilket giver det samme, som anvist i link'et...


Svar #7
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 1,8252.........


Brugbart svar (1)

Svar #8
15. februar 2011 af mathon

           y = 2,203917·10-4·x2,791924                                        hvor x er bringemålet (cm) og y er vægten (kg)


Svar #9
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

 Ja. (: 


Svar #10
15. februar 2011 af JenF (Slettet)

a) bestem tallene a og b :

log(y2)-log(y1) / log(x2)-log(x1)

log(314)-log(30) /log(160)-log(69)

a = 1,8252

y=b*x^a
30=b*69^1,8252
b=30/69^1,8252

b = 0,0132


Brugbart svar (1)

Svar #11
16. februar 2011 af mathon

     ...du trænger til et kursus i aritmetisk, pålidelig anvendelse af parenteser...


Brugbart svar (2)

Svar #12
16. februar 2011 af mathon

tast

            (log(314) - log(30)) / (log(160) - log(69))


Skriv et svar til: Hjælp ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.