Fysik

Mekanik - Acceleration

15. februar 2011 af LiseHanse (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude :)

Jeg har lige en fysikopgave der driller lidt, jeg har ikke helt fat i emnet acceleration endnu. Opgaven lyder:

En motorcykel starter fra hvile med en konstant acceleration op 4,0 m/s^2.

Beregn motorcyklens hastighed efter 5 s.

- a=ΔV/ΔT(tav) ⇒ ΔV=a*ΔT
                                 =4m/s^2*5s=20 m/s

Hvor langt har motorcyklen kørt i løbet af 5 s?
- s=½*ΔT*a
    =½*5s*4m/s^2=10 m


Hvor stor er motorcyklens hastighed efter 20 m?

Jeg er bare i tvivl om den sidste opgave :)


Brugbart svar (3)

Svar #1
15. februar 2011 af mathon

                        2·a·Δs = v2 - vo2

                        v = (2·a·Δs)½              da vo = 0

                        v = (2·(4,0 m/s2)·(20 m))0,5  =  12,65 m/s = 45,5 km/h


Svar #2
15. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)

 Tak :)


Skriv et svar til: Mekanik - Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.