Matematik

find de ukendte sider og vinkler

15. februar 2011 af saida10 (Slettet) - Niveau: C-niveau

  hej jeg har en trekant med hvor de sider og vinkler vi kender er

1. en trekant ABC kendes C = 39°, a = 3 og b = 6

2. I en trekant ABC kendes A = 28°, c = 10 og a = 6

jeg ved ikke lige hvad for nogle ting jeg skal bruge til at finde det, og hvordan jeg bagefter skal finde dem?


Brugbart svar (2)

Svar #1
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1) Der kendes en vinkel og de to hosliggende sider. Brug en cosinusrelation til at finde den sidste side c, og benyt derefter enten sinusrelationerne eller to cosinusrelationer til at finde de resterende vinkler.

2) Benyt sinusrelationen til at finde vinkel C. Dermed kendes også vinkel B. Benyt sinusrelationen eller en cosinusrelation til at finde siden b.


Brugbart svar (2)

Svar #2
15. februar 2011 af pigen10 (Slettet)

du skal bruge de trigonometriske funktioner: sinus og cosinus.
 

Først og fremmest er det nok en god idé at tegne en skitse af trekanten. Ellers kender du sikker cosinus og sinus-relationerne. I opgave 2 kan du bruge sinus-relationen, da vi kender en vinkel og siden overfor vinklen. Ellers bruger du cosinus-relationerne. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. februar 2011 af AMelev

Husk, hvis du bruger sinusrelationen til bestemmelse af vinkler, at der er 2 løsninger.


Brugbart svar (2)

Svar #4
16. februar 2011 af mathon

2)

     tegn og få overblik!


        har to løsninger:
                    
                            sin(C1) = sin(C2) = c·sin(A)/a = 10·sin(28º)/6 = 0,782453

                            C1 = sin-1(0,782453) = 51,5º                        B1 = 180º - A - C1 = 180º - 28º - 51,5º = 100,5º

                            b1 = c·cos(A) + a·cos(C1) = c·cos(28º) + 6·cos(51,5º) = 12,6

                            C2 = 180º - C1 = 180º - 51,5º = 128,5º         B2 = C1 - A = 51,5º - 28º  = 23,5º

                            b2 = c·cos(A) - a·cos(C1) = 10·cos(28º) - 6·cos(51,5º) = 5,1


Skriv et svar til: find de ukendte sider og vinkler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.