Matematik

Reducér

15. februar 2011 af Tweet (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, kan nogen hjælpe med at reducér følgende?

3a + a - 2ab
              2b



? Tak på forhånd : )


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forlæng de to brøker til fælles nævner og adder tællerne.

Man formoder, at du tænker på

3a + (a -2b)/(2b)


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

Må vi få den med parenteser - ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. februar 2011 af SuneChr

Sæt på fælles brøkstreg med 2b i nævneren.


Svar #4
15. februar 2011 af Tweet (Slettet)

Jamen hvis jeg gør det på den måde, som du fortæller mig ender jeg med

3a-2ab .... Det er sikkert meget forkert, da det blot skal reduceres, dermed stadig give en brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

3a er det samme som brøken 3a / 1 . Forlæng den med 2b .


Svar #6
15. februar 2011 af Tweet (Slettet)

Ja det er

3a+ (a-2ab)/(2b)

Troede at folk havde nærmere ved at forstå den, som jeg havde skrevet tidligere : p

Til Andersen11

Jeg ved godt at 3a er det samme som 3a/1 : ) Jeg havde også regnet den ud, som du forslog : ) Altså hvor jeg ganger med 2b i både tæller og nævner?  Ved at gø dette får jeg resultatet 3a-2ab.


Brugbart svar (1)

Svar #7
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du skal så gøre det rigtigt.

3a + (a -2ab)/(2b) = (3a·2b + a -2ab)/(2b) = (a + 4ab)/(2b) = a(1+4b)/(2b)


Svar #8
15. februar 2011 af Tweet (Slettet)

nååååår ! Det er pga. en regne fejl undervejs...
Jeg havde ganget 2b med både tæller og nævner i 3a/1, men så havde jeg glemt at lade dem gange ud... altså
Jeg sagde;

(3a*2b)/(2b) + (a-2ab)/(2b) ....

hvor jeg i stedet skulle have sagt 6ab/2b + (a-2ab)/(2b)

Jamen superduper : ) Mange tak !


Skriv et svar til: Reducér

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.