Matematik

parameterfremstilling

15. februar 2011 af mitjilo (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej  pleease hjælp! Jeg skal finde lodret(te!?) tangenter i følgende vektorfunktion, men er i tvivl om jeg har differentieret korrekt, og hvad jeg skal gøre bagefter - for er der ikke flere lodrette tangenter i den!? jeg har ikke noget interval.

->         2cos(t)

r(t) =  t^3-3t

og differentieret:

->       2*-sin(t)

r'(t) =  3t^2-3

1: er den differentieret korrekt?

2:hvad er det så jeg skal sætte i 0?

3: og hvad gør jeg bagefter?

skal jeg på en eller anden måde skrive den op som kontinuerlig når jeg ikke har et interval?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

1: Det er korrekt differentieret (men man skriver det -2·sin(t) ).

2: En lodret tangent har x'(t) = 0. Løs derfor ligningen x'(t) = 0.


Skriv et svar til: parameterfremstilling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.