Matematik

Hvor langt gartneren skal køre

16. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej

Opgave.

Parkens gartner bruger en græsslåmaskine med en bredde på 5 fod. 1 fod = 30,48 cm.

5 fod = 1,524 meter

Vis en beregning for, hvor langt gartneren skal køre for at slå græsset.

Og vi ved jo at græssets areal er 72m * 110m = 7920 m2.

Jeg har sagt: 7920/1,524 = 5,196850394 km

Er det forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke helt forkert, men det skal justeres lidt. En banebredde er 72m . Ved at gå 72m kan gartneren slå et areal på 72·1,524m2 . Bestem nu, hvor mange gange bredden 1,524m går op i plænens længde 110m. Rund op til nærmeste hele tal, (for selv om der kun er en lille stribe tilbage til sidst, skal den jo slås), og gang med banelængden 72m . Det bliver 5,256km. Slår man plænen på den anden led, får man 5,280km. Det er altså kortere at slå den, hvor man går langs bredden.


Svar #2
16. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Okay jeg prøver.

110/1,524 = 72,17 ≈ 72 gange

72 * 72 =  5,1984 km

Jeg får det stadigvæk til 5,1984 km... Hvad gør jeg forkert eller mangler jeg?


Brugbart svar (1)

Svar #3
16. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

De 72,17 skal rundes op til 73, da den sidste stribe jo også skal slås og regnes for en hel tur for gartneren. Genlæs svaret i #1.


Svar #4
16. februar 2011 af YoungSlowy (Slettet)

#3

Nåh, jeg troede at det skulle rundes til 72, fordi at decimaltallet var under 5.

Men ja jeg får det samme nu: 73*72 = 5,256 km.

Og resultat 5,280 km er sådan her ikke: 72/1,524 ≈ 48*110 = 5,280 km

Jeg siger tak for hjælpen igen :-)


Skriv et svar til: Hvor langt gartneren skal køre

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.