Matematik

lommeregner, TI 89

09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)
Mangler en der selv bruger lommeregneren TI 89, som kan hjælpe mig med 'simultanious equations' funktionen under 'matrix' og sin/cos/tan i y-editor !

Det vil simpelthen bare ikke virke ordentlig :\\

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2005 af allan_sim

#0. Kan du være lidt mere specifik med, hvad problemet er? Eventuelt ved at give eksempel på en opgave, hvor du fortæller, hvad du har gjort på lommeregneren?

Svar #2
09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

ja.

jeg har en simultanious equation der lyder: 3x+4y=15 og 5x-6y=12. Dem sætter jeg ind i data/matrix hvorfor jeg i 'home' skulle kunne regne stykket ud. Home -> eg2 -> nq2 -> seq2 Men lige meget hvad og hvordan jeg gør. så siger seq2 at svaret er [2 og 3], og det er ikke rigtigt.

det andet er sin(3x)=0.4 0det indsættes i y-editor: y1=sin(3x)
y2=0.4 grafen dertil ser helt skør ud. På den burde jeg jo kunne finde integrationspunkterne men de to linier rører kun hinanden én gang.

Det er cirka det. Da vi prøvede med sin(2x)=0.3 0<x<2pi i skolen virkede det fint nok (tre skræringspunkter).

Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2005 af allan_sim

#2. Jeg kender ikke fremgangsmåden med data/matrix, idet jeg enten bruger simult() eller solve(). Med solve indtaster du således

solve(3x+4y=15 and 5x-6y=12,{x,y})

og får løsningerne x=69/19 og y=39/38.

Til andet spørgsmål: Har du sat lommeregneren til at regne i radianer?

Svar #4
09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

ah, det er ret smart den første måde! tak :)

den var sat til degree. Har ændret den til radian, men det har ikke gjort nogen forskel.

Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2005 af allan_sim

#4. Det fungerer fint her. Har du også husket at tjekke, at lommeregneren har gemt din ændring? :-)

Svar #6
09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

hvordan ser grafen ud hos dig ? Kan det passe at det bare er en lige linie og en skrå linie med kun et skæringspunkt ? det kan det da ikke, vel ? Gemt min ændring ? hvordan?

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2005 af allan_sim

#6. Nej, det tyder netop på, at den står til degree.

Under 'mode' skal du vælge 'radian' ved 'angle', trykke 'enter' og derefter trykke 'enter' en gang mere for at gemme ændringerne og forlade 'mode'.

Svar #8
09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

ah. Perfect. Men nu er der jo bare utrolig mange buer ? Når opgaven bare hedder 'find løsningerne' hvor mange skal jeg så finde ? Troede kun der ville være tre så..

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. maj 2005 af allan_sim

#8. Hvis ligningen havde været sin(x)=0,4, havde der været to løsninger i det pågældende interval. Nu er perioden imidlertid 3 gange så lille, så derfor er der tre gange så mange løsninger - altså seks i alt.

I øvrigt skulle I gerne finde fire løsninger til ligningen sin(2x)=0,3, fordi perioden her er havlt så stor.

Svar #10
09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

ah, så forstår jeg. De løsninger findes så i plus-området i sytemet og vha. F5, intersection -er det rigtigt ? så det ene svar er (0.91;4) ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
09. maj 2005 af allan_sim

Den første løsning i det ønskede interval skulle gerne være x=0,1372. Den du har angivet er løsning nr. 2.

Svar #12
09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

nu får jeg også det. Så man skal bare tage de først 6 efter aksen ?

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. maj 2005 af allan_sim

#12. Ja, du vil bemærke, at de alle ligger inden for intervallet fra 0 til 2*pi

Svar #14
09. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

nåh ja, det er også rigtigt! og det samme gælder også for tan og cos, at antal x i parantesen angiver antal svar indenfor antal pi? hvad så med ½x ?

Skriv et svar til: lommeregner, TI 89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.