Matematik

Afleveringsopgave! HJÆLP TAK!

17. februar 2011 af ringstrømm (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej, jeg er igang med en aflveringsopgave og en af opgaverne er jeg gået lidt i stå over, jeg kan simpelthen ikke huske hvad jeg skal.

spørgsmålet lyder således: Alle beløb er incl. moms, hvor mange kroner udgør momsen af patientens andel i alt?

Patientens andel er 5,284,91 kr. Jeg ved godt når jeg skal regne momsen ud fra et beløb som momsen regnet med i er momsen 20 %

og 25 % når man skal regne momsen til et beløb.

Jeg søger så en formel, som viser hvordan jeg regner antal kroner momsen udgør af beløbet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af SuneChr

x er beløbet uden moms.

y er beløbet med moms.

Vi har så:       y  =  x + 25% af x   ⇔   y  =  1,25 x       ⇔      x  =  0,8 y  


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2011 af SuneChr

# 1    Sagt på en anden måde:     80% af beløbet med moms = beløbet uden moms.


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. februar 2011 af SuneChr

Det er rigtigt, som du skriver i # 0, at

momsen udgør 20% af (beløbet med moms).

Hvis du kalder momsen for  m, har du så:      m = 0,2 y  hvor y står for beløbet med moms. ⇔  y = 5 m


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

MOMS = Nettobeløbet/4 eller Bruttobeløbet/5 ;-)


Skriv et svar til: Afleveringsopgave! HJÆLP TAK!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.