Matematik
Integralregning
Hej alle sammen. Jeg sidder her med en opgave hvor jeg skal integrerer med håndkraft og jeg kan simpelthen ikke få den på. Resultatet skal give et helt andet tal end det jeg får, så jeg håber i vil hjælpe mig lidt med at finde fejlen :)
Opgaven er vedhæftet :)
Svar #1
17. februar 2011 af NejTilSvampe
Du laver nogle tastefejl i dine mellemregninger, men dit enderesultat ser rigtigt ud.
Svar #2
17. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)
Der må være et eller andet helt galt siden jeg ikke kan få det til at gå op :)
Svar #4
17. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)
Okay :)
Det er opgave 1.b
Svar #6
17. februar 2011 af LiseHanse (Slettet)
Resultatet skal give 117, men hvis gør det med håndkraft får jeg 114
Svar #7
17. februar 2011 af mathon
π·-2∫1(-2x+5)2dx = π·-2∫1(4x2-20x+25)dx = π·[(4/3)x3-10x2+25x]-21 =
π·((4/3)·13-10·12+25·1 - ((4/3)·(-2)3-10·(-2)2+25·(-2))) =
π·((4/3) - 10 + 25 + (32/3) + 40 +50) =
π·((36/3) +15 + 90) =
π·(12 + 105) =
117·π
Svar #8
17. februar 2011 af NejTilSvampe
En metode man kunne overveje er også substitutionsmetoden.
π·-2∫1(-2x+5)2dx
u = -2x+5 => du = -2dx
-½π·9∫3u2du = -π/6 [u3]93 = -π/6 (33 - 93) = -π/6 (33-36) = - π*33/(2*3) *(1-33) = π* -9/2 * (-26) = π*9*13 = 117π
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
