Kemi

Hvordan afstemmes denne redoxreaktion?

17. februar 2011 af MariaZW (Slettet)

Hvordan afstemmes dette? Hvor kan jeg finde oxidationstallet for NO3- ?

Cu + NO3-    -------> Cu2+    + NO 

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2011 af mathon

                             0         +5                +2           +2
                            Cu   +   NO3-    --->  Cu2+    +   NO


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2011 af MLund92 (Slettet)

Det afstemte reaktionsskema ser sådan ud: 

 8 H+ + 3Cu + 2NO3-  ---> 3Cu2++ 2NO + 4H2O


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af janko (Slettet)

Man skal have følgende regler i mente ved red-ox: (fra mine meget gamle noter, kilde indgår ikke)

1. I et frit grundstof er atomernes oxidationstal = 0.
2. I et molekyle eller en anden neutral formelenhed er summen af atomernes oxidationstal = 0.
3. I en ion er summen af atomernes oxidationstal = ionens ladning.
4. Hydrogens oxidationstal i kemiske forbindelser er = +I.
5. Oxygens oxidationstal i kemiske forbindelser er = –II.
6. I hydrogenperoxid H2O2 og i natriumperoxid Na2O2 er oxidationstal lig for oxygen –I
7. Hvis oktetreglen overholdes, kan der kun optages elektroner op til 8 i yderste skal. Det laveste mulige oxidationstal bliver da gruppenummeret minus 8. F.eks er det laveste oxidationstal for flour -1, for oxygen -2 og for nitrogen -3!
 

Når du skal "løse" redoxreaktion

1. Find oxidationstalet for reduktanter hhv. oxidanter

2. Se på "op- og nedgang" for de givne oxidationstal

3. Afstem med H+ hhv. OH- afhængig af hvorvidt opløsningen er sur eller basisk.

4. Afstem endelig med H eller H2O.

/ayhan


Skriv et svar til: Hvordan afstemmes denne redoxreaktion?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.