Kemi

stofmængde

17. februar 2011 af LDKdk (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej er der nogen som kan hjælpe med at udregne dette? :)

4C3H5(NO3)3 - 12 CO2 + 10 H2O + 6N2 + O2

a)beregn den samlede stofmængde gas der dannes, når 1,00 l nitroglycerin detoneres resultater

b) beregn hvor mange gange nitroglycerin udvider sig ved detonering, idet det antages at temperaturen af reaktionsprodukterne er 1200 grader C og trykket p=1atm


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. februar 2011 af mathon

                     
                4 C3H5(NO3)3 (l)   --->  12 CO2 (g)  +  10 H2O (g)  +  6 N2 (g)  +  O2 (g)

                 4 mol                   --->                   29 mol gasser


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. februar 2011 af mathon

hvis teksten ændres til:

a)   beregn den samlede stofmængde gas der dannes, når 100 g nitroglycerin detoneres resultater

        n = m/M = (100 g) / (227 g/mol) = 0,44 mol

b)   beregn hvor mange gange nitroglycerin udvider sig ved detonering, idet det antages at temperaturen af 
       reaktionsprodukterne er 1200 grader C og trykket p=1atm
 

       Vreaktanter = (0,44 mol)·(29/4)·(0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+1200) K) / (1 atm) = 385,6 L


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2011 af mathon

jeg har efterfølgende opsporet densiteten
til
              1,6 kg/L    (ved 15ºC)

så ifølge din oprindelige tekst haves

a)
              n(nitroglycerin) = m/M = (V·d)/M = ((1 L)·(1,6 kg/L)/(0,227 kg/mol) = 7,05 mol

              n(reaktionsgasser) = (7,05 mol)·(29/4) = 51,10 mol

b)
              Vreaktanter = (51,10 mol)·(0,082058 atm·L/(mol·K))·((273,15+1200) K) / (1 atm) = 6177,2 L

.

              nitroglycerin udvider sig 6177 gange


Svar #4
17. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 Tusind tak for hjælpen, det er meget brugbart:)!!!


Svar #5
17. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 men hvilken af de, er det rigtige svar?:)


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. februar 2011 af mathon

        

         #3


Skriv et svar til: stofmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.