Matematik

Isolering af y

18. februar 2011 af mossing (Slettet) - Niveau: B-niveau

Halløjsa, jeg står over for et mindre matematisk problem. Jeg skal have isoleret y, men da jeg ikke er specielt god til matematik og slet ikke, når det kommer til isolering (Selvom det er noget af det nemmere inden for den matematiske verden). Så tænkte jeg ville prøve at spørge jer herinde på Studieportalen. 

Men her ligningen der skal isoleres i hvert fald:

 x+ 26- 52*x + y+ 25- 50*y = x+ 3- 6+ y+ 38- 76*y

Tak på forhånd. :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Saml alle led med x og y på venstre side, og konstanterne på højre side:

-52x +26y = 32 -62 +382 -262 -252 , dvs

-52x + 26y = 116 , eller

y = 2x + (116/26)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. februar 2011 af SuneChr

Det ses straks, at y2 og x2 forsvinder. Tilbage er

26 y  =  52 x + 382 - 262  - 252 - 62 + 32

y  =  2 x  + ((382 - 262 -252 - 62 + 32) / 26 )


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. februar 2011 af Duffy

Mossing! Var det ikke en ide, at du prøvede selv først?

Vi skal vel ikke bare lave dine opgaver for dig?!


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

# 3

Jeg er helt enig. Hvor ville det være rart med blot et minimum af disciplin på SP, så der ikke altid var nogle "venlige" sjæle, der skulle vise, hvor dygtige, de er.

Det tjener intet formål at levere lange, afskriftsklare recepter - det, der er brug for, er et skub til at komme videre, når man er gået i stå.

Det andet er der ingen, der lærer noget af -

HJÆLP TIL SELVHJÆLP kaldes det forresten ;-)


Skriv et svar til: Isolering af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.