Matematik

indtegn funktionen

19. februar 2011 af miejako (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hej

jeg skal tegne denne funktion ind i et diagram, men jeg er i tvivl om hvordan graferne skal se ud

tegn funktionen y=ax+2 i disse fire tilfælde

A a=2   B a=-3   C   a= 1    D  a=0

håber i kan hjælpe mig


Svar #1
19. februar 2011 af miejako (Slettet)

hjææælp


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2011 af femsen (Slettet)

 Skal alle funktionerne være i det samme diagram, eller i et diagram hver for sig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2011 af frhane (Slettet)

A: Grafen skal stige efterhånden som man bevæger sig hen ad x-aksen

B: Grafen skal falde efterhånden som man bevæger sig hen ad x-aksen.

C: Grafen skal stige efterhånden som man bevæger sig hen ad x-aksen, men kun halvt så meget som mulighed A
 

D: Grafen skal være en vandret linje, som skærer y-aksen i 2.


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2011 af femsen (Slettet)

Se vedhæftede fil.

Vedhæftet fil:studieportalen.png

Brugbart svar (0)

Svar #5
19. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Lav et "sildeben" med en rekke til x værdier og nedenunder en række til de tilsvarende y værdier.

Vælg en x værdi

indsæt x værdien i y=ax+2 og beregn y

Vælg en ny x værdi og beregn den tilhørende y-værdi

vælg endnu en x værdi og beregn y

Indsæt de tre talpar som punkter i et koordinatsystem.

De tre punkter skal ligge på en ret linie, ellers har du regnet forkert.

Tegn de andre linier efter samme fremgangsmåde.

Når du har tegnet alle linierne, vil du kunne se at de har noget til fælles. Hvad?


Svar #6
20. februar 2011 af miejako (Slettet)

Hej

Tusind tak for hjælpen:) Nu fattede jeg det!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Godt!

Det er jo vigtigt at I unge forstår det grundlæggende fra starten, så I ikke bliver tabt på gulvet.


Skriv et svar til: indtegn funktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.