Matematik

Trigonometri

19. februar 2011 af LDKdk (Slettet) - Niveau: B-niveau

i trekant ABC betegner D fodpunktet for højden fra B. idet vinkel A =35,1 grader. lABl =8, 1 lDCl =2,3 og vinkel C er spids, skal man beregne vinkel C.

Er der nogen som kan forklarer mig hvordan man gør?:) På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2011 af AskTheAfghan

#10

Kan du ikke prøve at vedhæfte et billed af tegningen, så er det nemmere at forstå?


Svar #2
19. februar 2011 af LDKdk (Slettet)

 der er intet billed;(


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af keg (Slettet)

Tegn en hvilken som helst trekant ABC, hvor  C er spids.

højden, hB fra B nedfældes på AC og fodpunktet kaldes D.

I trekant BAD kan BD findes som 8,1*sin(35,1) = ?

vinkel C kan nu findes udfra trekant BCD, hvor man kender  både den modstående og hosliggende katete,

 så derfor er det relevant at tage tan til C og dermed finde vinkel C


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af mathon

opsamling:

                                  hb = 8,1·sin(35,1º)

                                  tan(C) = hb/|CD| = (8,1·sin(35,1º))/2,3

                                  C = tan-1((8,1/2,3)·sin(35,1º))            og     0 < C < 90º


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.