Matematik

målestoksforhold

19. februar 2011 af hele2647 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 i opgaven står der: forholdet mellem flagets sider er 2:3. vis ved beregning, at længden af flagets lange side er 27cm.

er der nogen der kan hjælpe? hvordan skal jeg regne det ud?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. februar 2011 af AskTheAfghan

Det første tal (2) - tallet før divisionstegnet (:) - er målet på tegningen/kortet, mens det andet tal (3) er målet i virkeligheden. Målene er altid i samme enhed, og forholdet beskriver altså, at 2 cm på tegningen/kortet svarer til 3 cm i virkeligheden - eller at 2 meter på tegningen/kortet svarer til 3 meter i virkeligheden.

                                                               (2:3) * 27 cm = 18 cm

                                        2 cm på tegningen svarer til 3 cm i virkeligheden. Så, -

                                      18 cm på tegningen svarer til 27 cm i virkeligheden.

                                 (2:3) * x = 27 cm        <=>       x = 27cm/(2:3)       =>   40,5 cm

                                    27 cm på tegningen svarer til 40,5 cm i virkeligheden.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. februar 2011 af mette48 (Slettet)

Der mangler nogle oplysninger i opgaven.

#2 har gættet på nogle værdier, men det virker noget forvirrende at der angives to mål for længderne i virkeligheden.

Skriv hele opgaveteksten eller vis tegningen med målene


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af SuneChr

# 0 :    Jeg læser i opgaven, at forholdet imellem længde og bredde af et rektangulært flag 

forholder sig som 3 til 2.

Længden af flaget på 27 cm svarer da til 3 / 5 i forholdet; dvs.  2 / 5 svarer til 2 * ( 27 / 3)  =  18 cm.

Flagets mål er således  27 x 18 cm. 


Skriv et svar til: målestoksforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.