Matematik

Integralregning:(

19. februar 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen:) 

Kan nogen hjælpe mig med denne opgave??

Bestem uden hjælpemidler det ubestemte integral:

∫ (x^3 + 3x^2 - 4) dx


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. februar 2011 af dnadan (Slettet)

Benyt her

∫xadx = 1/a*xa+1+k


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#1

Denne formel er ikke korrekt. Den korrekte formel er

∫ xa dx = xa+1/(a+1) + k


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. februar 2011 af AskTheAfghan

     ∫x3 + 3x2 - 4 dx     =        ∫ x3 dx       +      ∫3x2 dx      -      ∫4 dx

                                 =     (x4/4 + k1)   +     (x3 + k2)    -    (4x + k3)

                                 =         x4/4         +        x3           -        4x         +       k          , hvor k = k1 + k2 - k3


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. februar 2011 af dnadan (Slettet)

#2

Du har da ret, det er virkelig lang tid siden, at jeg har haft fornøjelsen af at integrere :-)


Brugbart svar (1)

Svar #5
19. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er da rart at have et differentieret syn på det at integrere.


Svar #6
20. februar 2011 af Elenaa (Slettet)

 Mange tak for hjælpen:)


Skriv et svar til: Integralregning:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.