Matematik

Hjælp til mat :(

20. februar 2011 af elissa92

Håber virkelig, jeg kan få hjælp.

Jeg har uploadet filen. Mit problem er, at jeg ikke kan finde ud af at få indtegnet grafen. Hvad skal jeg skrive på x- og y- aksen, så jeg kan få en fornuftig graf.

Et andet problem, jeg har, er at jeg ikke kan finde keglestubens højde, som I kan se nederst. 

Et tredje problem jeg har, er at jeg ikke kan anvende de formler, som en snedig praktikant har fundet frem til.

Formlerne adskiller sig ved kommaerne, hvis man er i tvivl.

Hjææææælp :p


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 sådan som jeg forstår det skal du lave et udtryk af overfladearealet som funktion af højden idet du allerede kender rumfanget. Og så skal du optimere for at finde det mindste overfladeareal. Det du gør er at finde minimumet for volumen, men det kender du jo allerede. Og det er jo klart at hvis h = 0 , er V = 0. Derfor må det jo være minimumet for funktion V(h). 

Så lav en funktion O(h) istedet, hvor du bruger oplysningen at volumen er kendt.


Svar #2
20. februar 2011 af elissa92

Okay, hvordan vil du skrive funktionen op? Bare så jeg er helt med.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 Jeg kan ikke huske formlen for overfladen af en kegle i hovedet. Slå det op i en formelsamling eller på google etc.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 sorry nu har jeg lige læst din opgave igen.

A(h,r,R) = π√(h2 + (R-r)2)*(R+r)

V(h,r,R) = (1/3)*h*π(R2+r2+R*r) = 3,5 => h(r) = ?

Du kender R, og du kender V. Så du kan isolere h i funktionen V(h,r,R) og lave en ny funktion r(h)

Substituer r(h) i A(h,r) og du får en funktion der kun afhænger af h A(h). løs A'(h) = 0 mht. h.


Svar #5
20. februar 2011 af elissa92

Men er r, så også ukendt? Altså er måden, hvor jeg har funder r på rigtig?


Skriv et svar til: Hjælp til mat :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.