Matematik

Trække et helt tal fra en brøk.

20. februar 2011 af RabiaY (Slettet) - Niveau: 8. klasse

Hvordan laver man denne opgave:


12g-5/2g


det her / betyder brøk streg..


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af emul0c

Du kan regne brøken 5/2 ud til at starte med, så har du to tal der skal trækkes fra hinanden :-)

12 - 5/2 = 12 - 2,5


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. februar 2011 af emul0c

..du kan også gøre det modsat og sige:

12 - 5/2 = (12/1) - (5/2) = (24/2) - (5/2) = (24-5) / 2 = 19/2.


Svar #3
20. februar 2011 af RabiaY (Slettet)

 Tak, det hjalp en del ;D


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 #2 - du forkaster g ??

12g - 5/2g = (12g*2g - 5) / 2g = (24g2 - 5) / 2g 


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2011 af emul0c

 #4

Det jo sagen uvedkommende når det var selve brøkregningen der blev sat spørgsmåltegn til.


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Her forudsætter du, at #0 faktisk sjuskede med parenteserne, for som opgaven er skrevet, kan den kun fortolkes som

12g - (5/2)g = (12 - (5/2))·g = (19/2)·g .

Overskriften er noget misvisende, idet der er tale om at trække en brøk fra et helt tal, ikke omvendt.


Skriv et svar til: Trække et helt tal fra en brøk.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.