Matematik

3x-2(x-1)=x-2(x-1)

20. februar 2011 af gherd (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 Kan dette passe?

3x-2(x-1)=x-2(x-1)

2x=0?

og

2(x+2)-x=-2(3x+2)-7(x-1)

14x=-1?

og

-(2x-1)+2(3x+4)=-2(1+2x)+11

8x=-4?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis du er i tvivl, så gør prøve med din fundne løsning i den oprindelige ligning. Hvis det ikke passer, er den fundne løsning ikke korrekt.

I den første ligning forekommer leddet  -2(x-1)  på begge sider, så ligningen er jo umiddelbart 3x = x, dvs 3x -x = 0, eller x = 0, som du fandt.

Den sidste ligning reduceres til 8x = -1


Svar #2
20. februar 2011 af gherd (Slettet)

 Okay tak for svaret


Skriv et svar til: 3x-2(x-1)=x-2(x-1)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.