Matematik
Integralregning
Håber, jeg lige hurtigt kan få hjælp.
Jeg skal bestemme volumen af et legeme, der fremkommer, når det areal, der begrænses af grafen for f(x) = x2 + 2, linjerne x = 1, x = 4 og y = 0, drejes 260o om x-aksen.
Jeg gør det på følgende måde:
V = π * [((45/5) - ((4*4)3/3) + 4*4] - [(15/5 - ((1*4)3/3) + 4*1 = -3,543*103 , hvilket er forkert, da det korrekte resultat er V = 944,36
Hvad har jeg gjort forkert?
Svar #2
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
Skal der drejes 260º eller 360º ?
Rumfanget er, hvis der drejes 360º,
V = π·1∫4 (f(x))2 dx = π·1∫4 (x2+2)2 dx = π·1∫4 (x4 + 4x2 +4) dx
Du har en fortegnsfejl på det midterste led i dine kantede parenteser.
Svar #3
20. februar 2011 af elissa92
Ja, det har jeg også benyttet. Mine udregninger ser således ud:
V=1∫4 x4 - 4x2 + 4 dx V = π * [(x5/5) - (4x3/3) + 4x 4]1
Svar #5
20. februar 2011 af elissa92
Jeg forstod ikke helt, hvor fortegnsfejlet er. Har prøvet at skifte alle fortegnene ud, men får stadig er forkert resultat.
Svar #6
20. februar 2011 af elissa92
Altså når jeg så skifter fortegnet, som du siger, får jeg:
V = π * [((45/5) + ((4*4)3/3) + 4*4] - [(15/5 + ((1*4)3/3) + 4*1 = 4,903*103 , hvilket er forkert.
Svar #7
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#6
Der gælder jo (x2 + 2)2 = x4 + 4x2 +4 , så
V = π·(45/5 + (4/3)·43 + 4·4) - π·(1/5 +4/3 +4) = π·(204,8 + 256/3 +16 -1/5 -4/3 -4) = π·300,6 ≈ 944,3628
Svar #8
20. februar 2011 af elissa92
Okay, mine mellemregninger er rigtige, men det er MathCad, der ikke giver mig det korrekte resultat. Tak :)
Svar #9
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#8
Jeg er sikker på, at MathCad udregner det, den bliver bedt om at udregne, korrekt.
I dit udtryk for V i #6 har du et led ((4*4)3/3) i den første kantede parentes, og det er forkert, da det skal være 4*43/3 . Det er kun 4, der skal opløftes i 3., ikke (4*4). Tilsvarende har du et led i den anden kantede parentes ((1*4)3/3) . Dette er også logisk forkert; men det udregnes dog til det korrekte delresultat, da (1*4)3 = 1*43 .
Svar #10
20. februar 2011 af elissa92
Det har jeg også gjort i MathCad. Her uploader den lige.
Svar #11
20. februar 2011 af elissa92
Hov, jeg manglede lige π, men det har jeg så tilføjet, men får stadig 0
Svar #12
20. februar 2011 af elissa92
Har fundet ud af det. Det bare min skrivemåde, der er forkert i MathCad.
Svar #13
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)
#12
Din stamfunktion i dit MathCad i #10 er forkert. Du har antaget, at ∫ (4x4 + 4x2 +4)dx = 4x5/5 +4x2 +4x , hvilket ikke er korrekt. Det midterste led bliver jo 4x3/3 , ikke 4x2 .
Skriv et svar til: Integralregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
