Matematik

Vektor regning

20. februar 2011 af studybudy12 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folkens.

jeg kan ikke finde ud af et opgave og har problem med en masse løsninger, men det har dog aldrig virket.

mit spørgsmål er:

Bestem tallet k så vektorerne a=<8,4> og c=<1,k> er lige lange.

mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af NejTilSvampe

√(8^2+4^2) = √(1^2+k^2)  løs mht. k.  


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. februar 2011 af peter lind

Find a2 og c2 og løs ligningen a2 = c2


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først længden |a| af vektor a . Bestem nu k, så |c| = |a| . Dette er ækvivalent med at bestemme k, så

cc = aa .


Svar #4
20. februar 2011 af studybudy12 (Slettet)

#1
 

√(8^2+4^2) = √(1^2+k^2)  løs mht. k.  

hvorfor skal man gange tallene med sig selv ^2


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2011 af NejTilSvampe

 #4 - det er afstandsformlen. Siger pythagoras dig noget?


Svar #6
20. februar 2011 af studybudy12 (Slettet)

mange tak for hjælpen har forstået det nu. :)


Svar #7
20. februar 2011 af studybudy12 (Slettet)

Pythagoras' sætning... ja den siger mig noget

C2=a2+b2.

vidste bare ikke at man også kunne bruge den i en vektor ligning...


Skriv et svar til: Vektor regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.