Matematik

Integralregning

20. februar 2011 af elissa92

En trapes drejes 360o om x-aksen, hvorved der fremkommer en keglestub med radius i den store grundfalde lig med R, radius i den lille grundflade led med r, og med højden h.

Udled en formel til bestemmelse af keglestubens rumfang.

Kan ikke helt finde ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Find først forskriften f(x) for den rette linie, der går gennem punkterne (0 , R) og (h , r) og bestem nu rumfanget af det omdrejningslegeme, der fremkommer ved at dreje grafen for f(x) mellem x=0 og x=h vinklen 360º omkring x-aksen.


Svar #2
20. februar 2011 af elissa92

Okay, men et lille dumt spørgsmål: Hvordan finder jeg forskriften? Hehe


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem ligningen for den rette linie, der går gennem punkterne (0 , R) og (h , r) . Det burde være velkendt, hvorledes dette gøres. Find koefficienterne a og b i forskriften f(x) = ax + b ud fra de to opgivne punkter.


Svar #4
20. februar 2011 af elissa92

Okay, det er bare ikke en ret linje. Eller jo, men den går lodret ned til x-aksen til sidst, når den bevæger sig positivt ned ad x-aksen. Men jeg skal selvfølgelig stadig finde forskriften.


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, netop. En ret linie kan jo sagtens have en hældningskoefficient, der er negativ. De lodrette linier angiver grænserne for integralet.


Svar #6
21. februar 2011 af elissa92

Okay, så kan vi sagtens tage den her.

Var den måde, jeg integreret på i hånd rigtigt? Har nemlig ikke helt styr på at integrere, når det kommer til bogstaver.


Skriv et svar til: Integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.