Matematik

find a, b og c i en andengradspolynom

21. februar 2011 af denis123 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej.

jeg kan ikke finde ud af hvordan jeg skal finde a, b og c i y=ax^2+bx+c

er der nogen som har nogle ideer for hvordan man kan finde det. f.eks. om det er synligt som parabel, og dermed kan bevises, eller andre ideer.

er forresten til imorgen.

tak på forhånd : )


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at beskrive, hvad du kender i opgaven, og hvad du skal finde.


Svar #2
21. februar 2011 af denis123 (Slettet)

 hahah det glemte jeg helt.

Punkterne hedder P(0,1) Q(1,0) R(-1,3)

Og så glemte jeg også at nævne at ligningen er y=0,5x^2 - 1,5x + 1


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af mathon

                            x2·a + x·b = y - 1

hvoraf
                            12·a + 1·b  = - 1
og
                            (-1)2·a + (-1)·b  = 3 - 1

dvs
                 I:   a + b = -1
                 II:  a - b  =  2                              I og II adderes

                     2a = 1
                     a = (1/2) = 0,5                      som substitueret i    I: a + b = -1  giver

                    (1/2) + b = -1
                     b = -(3/2) = -1,5
 

             


Svar #4
21. februar 2011 af denis123 (Slettet)

yes mange tak. :)

men siden opgaven kræver at jeg skal løse den på TO forskellige måder, ved du så om jeg kan bruge denne metode som du har vist, til den anden måde?

tak igen


Skriv et svar til: find a, b og c i en andengradspolynom

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.