Matematik

f'(x)=0

21. februar 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: A-niveau

f(x)=2*sin(x-pi/2)+2

f''(x)=cos(x-pi/2)

f''(x)=0

0=cos(x-pi/2)    hvordan løser jeg det? 0>x>4*pi


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af NejTilSvampe

 brug enhedscirklen.

cos(½pi) = 0 , cos(3/2pi) = 0  osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af Tambjerg (Slettet)

Jeg har svaret på det i det andet forum.

Se [link]


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af Krabasken (Slettet)

f = 2sin(x-π/2)+2 = -2cosx+2

f ' = 2sinx

f '' = 2cosx sættes = 0

x = π/2 + p*π/2

hvor p = 0,1,2,3,4,5,6,7

hvis der ellers skulle have stået 0 < x < 4π


Skriv et svar til: f'(x)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.