Kemi

Redoxreaktioner

21. februar 2011 af StinaEdlefsen (Slettet)

Hej er der nogle der kan hjælpe. Vi skal afstemme nogle redoxreaktioner men jeg er lidt på bar bund med disse to jeg kan nemlig ikke få o til at passe :( Tak på forhånd

1) Mangaten bliver i dette forsøg ”brunsten” (MnO2)

Reaktionen har følgende grundelementer:
SO32- + MnO4- ? SO42- + MnO2 

Opløsningen er svag basisk da vi har målt pH til at være 10

2) Mangaten bliver i dette forsøg grøn (MnO42-)

Reaktionen har følgende grundelementer:
SO32- + MnO4- ? SO42- + MnO42-
Opløsningen er basisk pga. vi tilsatte 5 ml 2M NaOH


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. februar 2011 af Marjo (Slettet)

start med at tildele oxygenatomerne OT.

du ved, at et molekyle MnO2 har et samlet OT på 0, mens ioner fx SO3^2- har samlet OT der svarer til ladningen. 

håber det hjælper 


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. februar 2011 af mathon

 1)

                             +4               +7                  +6             +4
                              SO32-   +   MnO4-    --->    SO42-   +   MnO2                              ikke afstemt


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. februar 2011 af mathon

 2)

                              +4              +7                 +6              +6
                               SO32-   +   MnO4-   --->   SO42-   +   MnO42-                       ikke afstemt


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. februar 2011 af mathon

Man skal have følgende regler i mente ved red-ox: (fra mine meget gamle noter, kilde indgår ikke)

1. I et frit grundstof er atomernes oxidationstal = 0.
2. I et molekyle eller en anden neutral formelenhed er summen af atomernes oxidationstal = 0.
3. I en ion er summen af atomernes oxidationstal = ionens ladning.
4. Hydrogens oxidationstal i kemiske forbindelser er = +I.
5. Oxygens oxidationstal i kemiske forbindelser er = –II.
6. I hydrogenperoxid H2O2 og i natriumperoxid Na2O2 er oxidationstal lig for oxygen –I
7. Hvis oktetreglen overholdes, kan der kun optages elektroner op til 8 i yderste skal. Det laveste mulige oxidationstal bliver da gruppenummeret minus 8. F.eks er det laveste oxidationstal for flour -1, for oxygen -2 og for nitrogen -3!

Når du skal "løse" redoxreaktion

1. Find oxidationstalet for reduktanter hhv. oxidanter

2. Se på "op- og nedgang" for de givne oxidationstal

3. Afstem med H+ hhv. OH- afhængig af hvorvidt opløsningen er sur eller basisk.

4. Afstem endelig med H eller H2O.

/ayhan

...

med forlov.... Janko ville selv have skrevet det
 


Skriv et svar til: Redoxreaktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.