Matematik

Stamfunktion

21. februar 2011 af mauri (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej,

Jeg skal bestemme en stamfunktion til funktionen:

f(x) = -3/x2

Jeg kan ikke lige finde nogle regneregler for integration af en brøk i min matematikbog.

Jeg kan se på min lommeregner at resultatet er: 3/x

Så jeg ville høre om der var nogen der kan forklare hvordan man kommer frem til resultatet ?

Findes der evt. en regneregel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Skriv funktionen som f(x) = -3·x-2 og benyt reglen ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k


Svar #2
21. februar 2011 af mauri (Slettet)

 Super !

Tusind tak.


Skriv et svar til: Stamfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.