Kemi

HASTER - heptan i et skema

22. februar 2011 af aninajklara (Slettet) - Niveau: C-niveau

Indtil videre ser mit skema sådan ud:

         C7H16                                                 +  11 O2                                -->     7 CO2                                                      +    8 H2O
n      3,42/101=0,034 mol

m    5 ml * 0,684 g=3,42g

M    (12,01*7)+(1,008*16)=101 g/mol          16*22= 352 g/mol                    (12,01*7)+(16*14)=308,07 g/mol          (1,008*16)+(16*8)=144,13 g/mol
 

Jeg har simpelthen ingen idé om hvordan man kommer videre. Jeg ved ikke hvordan jeg kan regne noget ud, når jeg ikke kender m og n i de sidste?


Svar #1
22. februar 2011 af aninajklara (Slettet)

Okay det blev et meget forsvirret skema - prøver lige igen og håber på at man så kan se det.

    C7H16                    + 11 O2    -->      7 CO2             +     8 H2O
 

n: 3,42/101

=

0,034 mol

m: 5 ml * 0,684 g

=

3,42g

M: (12,01*7)                                             (12,01*7)                (1,008*16)

+(1,008*16)                   16*22                +(16*14)                  +(16*8)

=                                           =                             =                               =

101 g/mol                    352 g/mol          308,07 g/mol            144,13 g/mol
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. februar 2011 af mathon

                                                                            C7H16   +   11O2    --->    7CO2   +   8H2O
ækvivalente stofmængder i mol:                            1              11                    7              8
aktuelle stofmængder i mol:                               0,034

forholdomregning k = 0,034                                                 0,374             0,238        0,272            mol
                                                                                                   


Svar #3
22. februar 2011 af aninajklara (Slettet)

Tusind tak for hjælpen.

Kunne du også (eller en anden?) sige mig hvad fejlkilderne i sådan et forsøg som dette, hvor formålet er at undersøge alkaners fysiske og kemiske egenskaber?

Det her var fremgangsmåden:
1. Der hældes ca. 5 ml heptan i et reagensglas og herefter tilsættes 5 ml vand – kan vand og heptan blandes?
2. I et nyt reagensglas hældes ca. 5 ml heptan i et reagensglas og herefter tilsættes ca. 5 ml bromvand. Iagttag hvad der sker.
3. Der sættes en prop i glasset og blandingen rystes. Igen noteres hvad der sker.
4. Der placeres nu et stykke vædet indikatorpapir mellem proppen og glasset, således at papiret ikke stikker ned i væskeblandingen.
5. Blandingen belyses nu med overhedaprojekter i ca. 15 minutter. Noter herefter hvad der er sket.
6. Fælles ekstraforsøg og regneopgave. Vi afbrænder 1 ml heptan – hvor meget carbondioxid vil der teoretisk set dannes. 

Hvad kunne fejlkilderne være der og hvad kan man til sidst konkludere udfra sådan et forsøg?
 


Skriv et svar til: HASTER - heptan i et skema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.