Matematik

4.gradsligning &lokale ekstremum

22. februar 2011 af mitjilo (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej jeg skal finde de lokale ekstrema i funktionen  f(x)= x^4-4x^2 og får nogle helt forkerte resultater. ifølge graph er løsningerne x=0, x=-1,41 og x=1,41. men jeg kan ikke komme frem til dem.

jeg har differentieret til f'(x)=4x^3-4x

please hjælp:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. februar 2011 af SuneChr

f´(x)  =  4x3 - 8x  =  4x (x2 - 2)


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. februar 2011 af NejTilSvampe

løs f'(x)=0 mht. x, f'(x) er foræret i #1.


Svar #3
22. februar 2011 af mitjilo (Slettet)

 #1 okay tak - så skal jeg vel bruge 0 reglen og finder ud af, at x=0 ved 4x, og x=+/-1,41 ved(x^2-2) ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. februar 2011 af NejTilSvampe

 eller istedet for 1,41 så  ±√2


Skriv et svar til: 4.gradsligning &lokale ekstremum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.