Matematik

Stamfunktioner

23. februar 2011 af antonsen90 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle sammen!

Jeg skal fremlægge en opgave om stamfunktioner i morgen, og jeg er helt lost. Er der nogen, som punkt for punkt kan foreklare mig, hvordan man løser en den?

Opgaven lyder: f(x) = 2x3 + e4x 

Bestem en stamfunktion til f(x), hvis graf går gennem (2,4).

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at ∫ xn dx = xn+1/(n+1) + k1 og at ∫ eax dx = (1/a)·eax + k2 . Bestem Integrationskonstanten, så F(2) = 4 , hvor F(x) er en stamfunktion til f(x) .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. februar 2011 af NejTilSvampe

hint :

( e^4x ) ' = 4e^4x


Skriv et svar til: Stamfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.