Matematik

forløbet for en graf

23. februar 2011 af anja1992 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er blevet stillet denne opgave:

En funktion f er givet ved

f(x) = x^2 * ln(x) - 3x - 1,          x>0

a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(1,f(1))

Jeg har fået tangentens ligning til y = - 2x - 2

b) Benyt f '(x) til at argumentere for forløbet af grafen for f.

Her ved jeg slet ikke hvad jeg skal gøre.

Jeg håber at der er nogen der kan hjælpe mig. 


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2011 af peter lind

Løs ligningen f'(x) = 0. og find fuktionsværdien i de fundne punkter. Find derefter i hvilken intervaller f'(x) > 0 og dermed f(x) voksende og de intervaller hvor f'(x) < 0 og dermed f(x) aftagende. Du skulle nu have tilstrækkelig støtte til at kunne skitsere grafen.


Svar #2
23. februar 2011 af anja1992 (Slettet)

Okay :D

tak for hjælpen


Skriv et svar til: forløbet for en graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.