Matematik

Angiv en forskrift for f^-1

23. februar 2011 af lassebach1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Jeg skal angive en forskrift for f-1 Ud fra denne funktion:

f(x) = (x-1)/(x+2)

Håber der er nogen der kan hjælpe. - Lasse


Brugbart svar (2)

Svar #1
23. februar 2011 af peter lind

Jeg går ud fra at du mener den inverse til f.

Hvis det er rigtig skal du sætte y = f(x) = (x-1)/(x+2) og så løse den fremkomne ligning med hensyn til x.


Svar #2
23. februar 2011 af lassebach1 (Slettet)

 Ja, den inverse funktion :-)

Men jeg gik helt i stå da jeg så skulle til at løse ligningen 

y = (x-1)/(x+2)


Brugbart svar (1)

Svar #3
23. februar 2011 af peter lind

Gang ligningen med x+2


Svar #4
23. februar 2011 af lassebach1 (Slettet)

 Så får jeg 

xy + 2y = x-1

xy + 2y + 1 = x

3y +1 = x/x

3y + 1 = x ????

Er det bare det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. februar 2011 af peter lind

Det går galt i den næstsidste af dine ligninger. Jeg kan ikke se hvad du gør. Det du skal gøre er at samle x på den en side af lighedstegnet. Det betyder at du skal flytte xy over på højre side i den anden ligning.


Svar #6
23. februar 2011 af lassebach1 (Slettet)

Okay.. Tak

Så....

xy + 2y = x-1

xy + 2y + 1 = x
 

2y +1 = x - xy

Kan ikke se hvad jeg skal gøre, for hvis jeg dividere med y forsvinder mine x'er vel?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. februar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Isoler x af ligningen:

xy +2y = x-1 ,

xy -x = -2y -1

x(y-1) = -(1+2y)

x = (1+2y)/(1-y)


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. februar 2011 af peter lind

Det forsvinder x'erne ikke af; men det er nu heller ikke det du skal gøre. Du skal sætte x ud foran en parentes


Skriv et svar til: Angiv en forskrift for f^-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.