Kemi

Reaktionskinetik ! Haster

23. februar 2011 af aanalt (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Alle

Er der nogen kan fortælle mig, hvordan jeg beregner hastighedskontanten for en 2.ordens reaktion når jeg har a og b ? 

- Hvilken formel skal jeg bruge ? Forstår det ikke helt.. 

Tak på forhånd !


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af exutu (Slettet)

V=k*[A]*[B] eller hvis [A]≈[B] : V=k*[A]^2


Svar #2
24. februar 2011 af aanalt (Slettet)

 Altså jeg er ret sikker på jeg skab bruge denne formel som står i det tilføjet link, men hvad er så mine værdier her ? 

http://homepage.svendborg-gym.dk/rk/kemi/formelsamling/formelsamling%20reaktionshastighed.htm

- Det er dern anden sidste formel jeg mener, og jeg skal bestemme hastighedskontanten, men hvad er min:

(A)= ? 

(A)^0=?

k=?

t=? 

Jeg har et tabel- med x og y - værdier hvor jeg har bestemt a og b og r^2-værdi.  ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. februar 2011 af exutu (Slettet)

[A] er den aktuelle koncentration af dit substrat. [A]0 er starts koncentrationen af dit substrat. T er den tid hvor den aktuelle koncentration er målt, og t udregnes ud fra de andre.

Ved at bruge anden sidste formel får du en linearisering af dine data (altså du får en ret linje). Når du så liniariserer den er din hældning lig med din k værdi.


Svar #4
24. februar 2011 af aanalt (Slettet)

 Tusind tak for svaret, fandt også lig ud af det. 

- Men tænkte på hvordan [A] beregnes, hvis nu det er tilfældet at der skal beregnes reaktionshastighed til en tid t ? 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. februar 2011 af exutu (Slettet)

Når du har lavet et plot og fundet k sætter du bare tiden ind i din formlen du har fået ud fra din regression:)


Svar #6
24. februar 2011 af aanalt (Slettet)

  v=k*[A]^2 Skal jeg ikke bruge den formel når det er en 2.ordens reaktion ?


Skriv et svar til: Reaktionskinetik ! Haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.