Matematik

isolering

24. februar 2011 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg skal løse denne ligning:

x + (4/x) = 5

jeg ved det skal give x = 1 v x = 4

men jeg kan kun få x = (2/5), jeg kan godt se ud fra ligningen at det skal give 1 eller 4, men jeg kan ikke udlede det fra ligningen.

er der en der kan hjælpe mig? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. februar 2011 af peter lind

Gang ligningen med x. Så slipper du af med brøken og får en normal anden grads ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. februar 2011 af AskTheAfghan

Sådan får du en 2. gradsligning [tjek vedhæftet fil].


Svar #3
24. februar 2011 af annarosenvang (Slettet)

 jeg har fundet ud af det :-)


Skriv et svar til: isolering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.